Onderhoudscontract bouwstap 1 A.Z. Groeninge

Het nieuwbouw ziekenhuis in Kortrijk (1.000 bedden) dient ter vervanging van 4 bestaande ziekenhuizen. De totale oppervlakte van het ziekenhuis (‘gezondheidsdorp voor de regio Kortrijk’) zal, over de verschillende projecten heen, 80.000 m² bedragen.
Stap 1 is sinds april 2010 in dienst en bestaat uit 4 beddenvleugels voor in totaal ca. 380 bedden, en een eerste gedeelte van het medisch technische blok met onder meer 11 operatiezalen, een recovery, intensieve zorgen, apotheek, verloskwartier, radiologie…

Ingenium maakt een dossier op voor het onderhoud van de kritische installaties van stap 1. Er wordt één overkoepelend onderhoudscontract voorzien zodat de opdrachtgever één single point of contact heeft.

De opsplitsing tussen het onderhoud in eigen beheer en dat van de onderhoudsfirma stelt in dit dossier een bijzondere uitdaging. Bij het opstellen van het dossier houdt Ingenium uiteraard ook rekening met de typische functionaliteiten en vereisten van een ziekenhuis (continue bezetting van het gebouw, comfort vereist voor gevoelige patiënten, gegarandeerde werking van medische apparatuur…).