Parkeergeleidingssysteem Mechelen

Door de extra parkings en een nieuw mobiliteitsplan waren de bestaande borden geen goede wegwijzers meer.  Nieuwe borden werden voorzien waarbij affichage gebeurt met LED technologie. Een vrij infoveld geeft meldingen naast de parkeergeleidingsinfo. Een beheersysteem waakt over de toestand van de borden en stuurt de gepaste boodschappen naar elk bord. Een aantal scenario's voor omleiding tijdens bepaalde evenementen zijn voorgeprogrammeerd en kunnen ten allen tijde worden geactiveerd.

De communicatie tussen de parkings, de borden en het beheersysteem gebeurt via GPRS modems waarbij de beheerssoftware in the Cloud draait. Statistieken over bezetting en andere historische gegevens kunnen op elk moment opgevraagd worden. Gewone gebruikers kunnen via een app de bezetting van de parkings nagaan om verloren tijd en kilometers te vermijden.

Met deze vernieuwing beschikt de stad Mechelen over een modern en esthetisch geïntegreerd parkeergeleidingsssysteem om via de juiste toegangswegen de automobilisten in goede banen te leiden.