Oplevering en onderhoud KMSKA

Ingenium staat de Vlaamse overheid bij tijdens het opleveringstraject van de fase 2 van het KMSKA te Antwerpen aan de hand van een commissioningtraject. Daarnaast wordt een onderhouds-en beheerplan opgemaakt en wordt een onderhoudsfirma aangesteld.

Het KMSKA te Antwerpen is één van de grootste en mooiste musea die ons land rijk is. In 2011 sloot het zijn deuren voor een grondige verbouwing. Vele werken werden in bruikleen gegeven aan andere huizen zoals o.a. het Rockoxhuis en Bozar.

Na bijna 10 jaar komt het einde van de verbouwing in zicht.  Het spreekt voor zich dat het museum na de renovatie voorzien is van de nieuwste snufjes op het vlak van klimaatregeling. De inregeling ervan is geen sinecure. Rubens heeft het graag netjes afgeregeld. Ingenium heeft hierin belangrijke expertise en begeleidt het facilitair bedrijf van de Vlaamse overheid hier dan ook bij.
Gedurende de eerste maanden zal Ingenium bovendien de installaties monitoren via het gebouwenbeheersysteem om continu bij te sturen waar nodig.

Een dergelijke ingewikkelde installatie vraagt ook heel specifiek onderhoud. Gespecialiseerde onderhoudsfirma’s staan te popelen om dit onderhoud te mogen doen. Ingenium helpt mee om de juiste keuze te maken op dat vlak door het opstellen van een onderhouds- en beheersplan met strikte voorwaarden en SLA’s.  Via maandelijkse opvolgvergaderingen zullen we kijken of het onderhoud correct wordt uitgevoerd.

Op die manier dragen wij ons steentje bij om van het KMSKA één van de nieuwe trekpleisters van Antwerpen te maken.