INGENIUM

Nieuws

Een sprankelend 2018 vanwege Ingenium!

eindjaar 2017

Even eenvoudig stilstaan op het einde van het jaar, volstaat om heel dankbaar en nederig te zijn. Ingenium staat aan de vooravond van zijn 50e verjaardag in 2018, een mijlpaal.  De voorbije 49 jaren waren niet mogelijk geweest zonder wederzijds vertrouwen. We denken dankbaar aan de vele mooie, leerrijke, beklijvende en inspirerende ervaringen die we met u mochten delen. 

Ondanks de vele nie-geweune realisaties, succesvolle samenwerkingen en de geweldige technologische vooruitgang, beseffen we meer dan ooit dat de uitdagingen enorm zijn, op weg naar een koolstofarme wereld.

Graag willen we deze handschoen voor de komende 50 jaar opnemen. In wederzijds respect en door voortdurend te verbeteren en te leren, willen we inspireren tot evenwichtige oplossingen voor duurzame vraagstukken. 

Maar vooral wensen we u duurzame warmte, hernieuwbare energie en vredig geluk voor 2018.

Terug naar overzicht
Referenties zoeken

of

Alle referenties

Project in de kijker

Haalbaarheidsstudie walstroom Scheldekaaien

meer info +

In kader van de heraanleg en herinrichting van de Scheldekaaien, zoals gepland in functie van het Masterplan Scheldekaaien werd de technische, financiële en juridische haalbaarheid van walstroom geanalyseerd. Hierbij werd zowel de zeevaart als de binnenvaart bekeken, en werd er rekening gehouden met het specifiek karakter van de Scheldekaaien, met name met de overstroombaarheid en het gebruik als wachtkaai.