17 maart 2022

Ingenium wint met BIMvisible een innovatie-award op de 'Belgian Construction Awards'

De Belgian Construction Awards, georganiseerd door bouwkroniek, wil het vakmanschap van de bouwsector in de kijker zetten en bekronen. Met de BIMVISIBLE APP behaalden we een mooie tweede plaats in de categorie Innovation Process/IT

Ingenium wint met BIMvisible een innovatie-award op de 'Belgian Construction Awards'

DE INTUÏTIEVE BIMVISIBLE APP

De intuïtieve BIMvisible app die Ingenium samen met Savaco en In The Pocket ontwikkelde, legt BIM-modellen via Augmented Reality op ware grootte ‘op’ de reële situatie.

Door je smartphone bijvoorbeeld naar een vals plafond te richten, ‘zie’ je welke technische onderdelen zich op die plek bevinden (zonder het plafond te moeten openleggen). De informatie die aan elk onderdeel gelinkt is – real time info van sensoren, de contactgegevens van de installateur,… – wordt in de app gecentraliseerd en is makkelijk raadpleegbaar. Dit betekent een enorme tijdswinst bij het oplossen van comfort- & andere technische problemen. Daarnaast verkrijgt men ook een veel beter inzicht in de installaties. De testcase in het Food Experience Center van Vandemoortele in Gent was alvast een succes.

Meer info?

Geïnteresseerd om te ontdekken hoe BIMvisible in uw gebouw innovatieve oplossingen voor bestaande problemen kan bieden? Geef ons dan zeker een seintje! Dat kan via 050 40 45 30 of via info@ingenium.be en vraag naar onze expert Niels Vercaemst!