Wie zijn we

Ons verhaal

We are ingenium

WE BRING BUILDINGS TO LIFE, FOR LIFE

Het zijn ingenieuze technieken die gebouwen van comfort voorzien. Lichten aandoen, kranen opendraaien, de airco aanzetten,… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. Gebouwen kunnen niet zonder technische installaties. Maar ze worden vaak verborgen in muren, vloeren, plafonds en afgesloten ruimtes in kelders of op zolders. Zonder technieken is een gebouw een lege en levenloze doos. De gebouwbeheersystemen en sturingen zijn het brein, de machines en pompen het hart, en de leidingen en kanalen zijn de longen, aders en zenuwbanen die een gebouw tot leven brengen. Dat doen wij resoluut op een duurzame manier.

WE THINK CIRCULAR AND WORK MODULAR

Als kennisbedrijf blijven we jouw partner gedurende de hele levenscyclus van het gebouw. We bieden expertise in vier complementaire domeinen: strategy, engineering, commissioning en optimisation. We verkennen nieuwe duurzame concepten, ontwikkelen intelligente technische oplossingen, testen en inspecteren nieuwe installaties, en volgen ze van nabij op zodat we kunnen bijsturen waar mogelijk. We ontwerpen modulaire systemen die vlot aangepast of uitgebreid kunnen worden om noden en verwachtingen in de toekomst te vervullen.

WE CREATE FUTURE PROOF SOLUTIONS

We creëren technieken die een gebouw morgen, maar ook later in de toekomst, optimaal laten functioneren. Technieken die voldoen aan alle toekomstige eisen op vlak van duurzaamheid en comfort. We gaan modulair tewerk. En verliezen de total cost of ownership (directe en indirecte kosten, inherent verbonden aan het gebruik van een gebouw) niet uit het oog. Zo anticiperen we op onaangename verrassingen in de toekomst.

WE are lifecycle-engineers

Strategy

We onderzoeken en adviseren duurzame energieoplossingen - slimme antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. Ons advies is onafhankelijk, up-to-date en daarom ook betrouwbaar.

engineering

We ontwikkelen de meest vooruitstrevende technische oplossingen die de balans vinden tussen je  wensen en het vooropgestelde budget, en een minimale energie- en milieu-impact.

Commissioning

De oplevering is de eerste stap in het gebruik van een gebouw. We testen en inspecteren de installaties en sturen bij in functie van maximaal gebruikscomfort met een minimum aan energie.

Optimisation

Gedurende de volledige levenscyclus van een gebouw monitoren we het energieverbruik en de comfortprestaties van een gebouw in functie van het onderhoud en de continue optimalisatie van de technische installaties.

Deel van Ingenium Group

Ingenium maakt samen met Industrium en Hoptimize deel uit van de Ingenium Group. Drie bedrijven met één doel: een leefbare planeet achterlaten voor de generaties die volgen. Met slimme en gedurfde antwoorden op de vragen van (over)morgen, maken we vandaag het verschil, elke dag opnieuw.

Meer informatie

First Q network

Ingenium is de Belgische partner in het First Q Network. Dit Europees consortium groepeert 12 toonaangevende ingenieursbureaus – 1 per land – die gespecialiseerd zijn in de studie en het ontwerp van de technische uitrusting in gebouwen. De partnerbedrijven realiseren met meer dan 2.300 ingenieurs samen een omzet van ruim 200 miljoen euro. Door kennis en expertise te delen, kan elk bureau putten uit de goedgevulde database met projecten in de diverse Europese landen om in eigen land projecten van wereldklasse af te leveren.

Meer informatie

werken in een warm nest

Bij Ingenium ben je geen nummer, maar een voornaam. Of je nu 0, 15 of 25 jaar ervaring hebt, wij zoeken de match tussen jouw talenten, ambities en dromen en onze missie om de wereld duurzamer te maken.

bekijk onze vacatures

Wat onze klanten zeggen

Stad Mechelen
"Het geeft vertrouwen dat ze weten waarover ze spreken. Als je een vraag stelt, krijg je er altijd een heel gefundeerd antwoord op."
Ighor Van De Vyver

Ighor Van De Vyver

Beleidsadviseur over het thema fossielvrije warmte en trekker van de warmtestrategie bij het team Klimaat

AG Insurance
"Het is duidelijk dat Ingenium de markt goed kent, en weet wat er leeft in de sector."
Géraldine Prévinaire - George Volders

Géraldine Prévinaire - George Volders

Programme Manager Reinvent The Workplace - Head of Corporate Building

Ipes
"Energiezuinig denken is ingebakken in hun DNA."
Wim Goethals

Wim Goethals

Technisch Directeur

UZ Brussel
"De samenwerking verloopt vlot, Ingenium is goed georganiseerd en komt gemaakte afspraken steevast correct na."
Sven Hebbelinck

Sven Hebbelinck

Diensthoofd Technische Dienst

Bopro
Er is heel veel kennis bij Ingenium/Industrium over de diverse disciplines op het vlak van technieken. Maar dat is niet waarin ze écht uitblinken. Het zijn hun projectingenieurs die voldoende kennis hebben van ál die aspecten die het verschil maken.
Koen Willemsens

Koen Willemsens

Hoofd Projectontwikkeling

Het Facilitair Bedrijf
"Er was steeds ruimte om over hun voorstellen te discussiëren en naar alternatieven te vragen. Ze kijken vérder dan de situatie en houden rekening met hoe jij het wil."
Elvira Servaes

Elvira Servaes

Senior Projectleider, leidend ambtenaar der werken bij HFB, afdeling bouwprojecten

Certificaten

Partner van

Lid van

Lid van

Ook gebeten door
slimme technologie?

Kom bij ons grenzen verleggen en maak mee het verschil in onze toonaangevende projecten.