Herinrichten site EDUGO en nieuwe sporthal

EDUGO scholengroep en Stad Gent sloegen de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe sporthal op de campus te Oostakker. De sporthal wordt gebruikt door de school en door de ambitieuze volleybalploegen van VDK Gent.

De sporthal is voorzien van alle nodige infrastructuur om grote wedstrijden en manifestaties te laten plaatsvinden. Op de gelijkvloerse verdieping liggen de foyer met ontvangstbalie, een vergaderzaal, een kleedblok met een tiental kleedkamers en sanitair, een viertal scheidsrechterslokalen, een EHBO-ruimte, dopinglokaal en bergingen. Er is ook een fitnessruimte voor specifieke trainingsarbeid.

Op de eerste verdieping bevinden zich de cafetaria, een Vipruimte en een aantal administratieve en technische lokalen. Via deze weg komt men ook bij de twee automatische tribunes die een capaciteit hebben van meer dan duizend personen.

De technische installaties van de sporthal werden op dit dubbel gebruik (school en volleybalploeg) afgestemd. Onder andere de verbruiken van de installaties zijn duidelijk gescheiden.
VDK Gent is ook internationaal actief. Er diende dan ook speciale aandacht besteed aan de technische installaties zodat deze voldoen aan de normen van de FIVB. Ingenium leidde dit alles in goede banen en zorgde er bovendien voor dat dit gebeurde met de meest energiezuinige installaties.

Ook flexibiliteit en eenvoudige exploitatie waren belangrijke uitgangspunten.
De volleytopsporthal is een ontwerp van ARKS architecten.