24 augustus 2021

Project Gevangenis Antwerpen

Het consortium Hortus Conclusus haalde de opdracht binnen voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van de nieuwe gevangenis in Antwerpen. Ingenium staat samen met Hootmans architectuurbureau, ARCH & TECO en Bureau Bas Smets in voor het ontwerp.

Project Gevangenis Antwerpen

Opmerkelijk? Opdrachtgever Regie der Gebouwen legt een BREEAM-score van minstens ‘very good’ op, maar het consortium legt de lat hoger en gaat voor het certificaat ‘excellent’!

De ecologische voetafdruk wordt niet alleen beperkt door functioneel en compact te bouwen en veel groen te voorzien. Ook op energievlak halen we het onderste uit de kan om er een van de energiezuinigste arresthuizen in België van te maken. Zo wordt de CO2-uitstoot beperkt door voor de warmteproductie en -toelevering gebruik te maken van de energiecentrale en het warmtenet van Blue Gate Antwerp, het naastgelegen eco-effectief, watergebonden bedrijventerrein.

Meer info? Die vind je in dit artikel van @architectura.be: https://architectura.be/nl/nieuws/52572/hootsmans-architectuurbureau-arch-teco-bureau-bas-smets-en-ingenium-mogen-nieuwe-gevangenis-in-antwerpen-ontwerpen?utm_source=newsletter&utm_campaign=20210819_NL