29/4/2024

Nieuw: Visualisatietool biedt gebouwbeheerders een duidelijk pad naar CO2-neutraliteit

Nieuw: Visualisatietool biedt gebouwbeheerders een duidelijk pad naar CO2-neutraliteit

Ingenium heeft een nieuwe tool ontwikkeld om organisaties te begeleiden naar een koolstofneutrale toekomst. Deze tool geeft helder inzicht in de benodigde investeringen om specifieke duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Brede ondersteuning voor diverse doelstellingen

De tool ondersteunt een breed scala aan duurzaamheidsdoelstellingen zoals CRREM, LEKP, VEKP en PLAGE, waardoor gebruikers hun strategieën kunnen afstemmen op verschillende normen en verwachtingen. Bovendien kunnen gebruikers maatregelen flexibel aanpassen naar behoefte, nieuwe toevoegen binnen vastgestelde grenzen, of zelfs besluiten om bepaalde aanbevolen acties niet uit te voeren, afhankelijk van hun strategische prioriteiten.

Transparantie in investeringen

Met een helder overzicht van de werkelijke investeringskosten en planning voor elke voorgestelde maatregel, stelt de toolorganisaties in staat om hun duurzaamheidsinvesteringen effectief te budgetteren en te plannen. Geavanceerde grafieken houden rekening met variabelen zoals energieverbruik, CO2-emissiefactoren (per jaar en per doelstelling) en veranderingen in technologie-implementatie (zoals bvb. de warmtepomp), waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen interpreteren en analyseren.

Gebruiksvriendelijk dashboard

Het gebruiksvriendelijk dashboard kan moeiteloos worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant, waardoor eenvoudig kan worden geschakeld tussen de verschillende gebouwen of het volledige patrimonium kan worden overzien. Deze tool is ontworpen om efficiënt te worden gedeeld binnen organisaties en is toegankelijk via diverse apparaten zoals pc's, laptops en smartphones, waardoor gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens. Het systeem maakt het tevens mogelijk om op een georganiseerde wijze alle maatregelen en hun voortgang bij te houden, zodat organisaties hun duurzaamheidsinspanningen effectief kunnen beheren.

Essentieel instrument voor duurzaamheid

Deze tool belooft een essentieel instrument te zijn voor elke organisatie die streeft naar een koolstofneutraal bestaan. Neem contact met op met Sebastian Boudry via sebastian.boudry@ingenium.be voor meer informatie over hoe deze tool u kan helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

 

Downloads

No items found.

Neem contact met onze expert

Sebastian Boudry

Gerelateerde nieuwsberichten

No items found.
No items found.