Theaterbouw

Cultuur is de artistieke zuurstof voor het hoofd, het hart en de ziel van de mens. Het plannen, ontwerpen en bouwen van complexe gebouwen voor dans, muziek en theater vergt echter heel wat expertise.

De kunst om een ruimte voor podiumkunsten te doen zinderen en toeschouwers in binnen- en buitenland een onvergetelijke ervaring te bieden, staat centraal bij Ingenium for theatre (TTAS).

Het onafhankelijk studiebureau TTAS werd opgericht in 1997. Met realisaties in binnen én buitenland is het een vaste waarde in de culturele wereld. Sinds 2019 zet TTAS theaterbouw de activiteiten verder onder de vleugels van Ingenium, onder de noemer “Ingenium for theatre.”

 

Uniek aan Ingenium for theatre is dat we twee expertises combineren. We kunnen enerzijds de architect adviseren over het concept van de zaal en de zaalomgeving. Hoe wordt culturele infrastructuur ruimtelijk het best opgevat? Wat zijn ideale zichtlijnen, podiumafmetingen en afmetingen van ondersteunende ruimtes? Hoe zorgen we ervoor dat voorstellingen en concerten kunnen worden opgebouwd en afgebroken in optimale omstandigheden? Anderzijds ontwerpen we over alle mogelijke theatertechnische installaties zoals geluid, licht, projectie, trekkenwanden (al dan niet computergestuurd), bruggen, vaste of telescopische tribunes en podiumvloeren. Degelijk en duurzaam is de leidraad, net als flexibel, storingvrij en geruisloos. De ideale setting creëren om de artiesten naar topprestaties te leiden en het publiek in vervoering te brengen, is het einddoel.

De twee expertises – ruimtelijke scenografie en theatertechnieken – kunnen ook apart worden geconsulteerd. Maar hun complementariteit is een garantie voor een publieksgebouw dat optimaal functioneert dankzij een goede integratie van de technieken in de architecturale vormgeving.

 

Alle projecten van Ingenium for theatre werden gebundeld ineen overzichtelijke rolportfolio. Deze portfolio kunt u hieronder downloaden.

Gerelateerde projecten

Portfolio Theaterbouw

Portfolio Theaterbouw
In de kijker

Ook gebeten door
slimme technologie?

Kom bij ons grenzen verleggen en maak mee het verschil in onze toonaangevende projecten.